Studio Loof

Studio Loof is een tuin- en landschapsontwerpbureau met ecologische en duurzame insteek, voor zowel de particulier als zakelijke klant. Of het nu gaat om de buitenruimte van een kantoorpand, een groen schoolplein of een fijne leeftuin: bij Studio Loof bent u aan het juiste adres. Naast een focus op duurzaamheid onderscheidt de studio zich door een creatieve en analytische benadering, waarbij de verbinding en samenwerking wordt opgezocht met diverse partijen. Studio Loof is gevestigd op Goeree-Overflakkee. Particuliere opdrachten zijn mogelijk in de directe omgeving (o.a. Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland). Grootschalige zakelijke opdrachten in Midden-Nederland, Zuid-Nederland en Vlaanderen. Informeren naar de mogelijkheden kan altijd.

 

Lees hier meer over de mensen achter Studio Loof.

Particulieren

Tuinontwerp

Een ecologisch tuinontwerp van a- tot z. Het tuinontwerp begint met een goede inventarisatie van de wensen- en eisen, tuin- en omgevingsanalyse. Samen met de klant volgen hieruit één of meerdere concepten, waarna een gedetailleerd tuinontwerp wordt gerealiseerd dat zelfstandig of door een hovenier kan worden uitgevoerd.

Tuinadvies

Specifieke advieswerkzaamheden op bijvoorbeeld het gebied van bodemverbetering, onderhoud, het afkoppelen van hemelwaterafvoer of inheemse beplanting.

Bedrijven & organisaties

Ontwerp van de buitenruimte

Gedurende het ontwerptraject zoekt Studio Loof waar nodig de verbinding op met diverse belanghebbenden en technisch specialisten. Als een totaaloplossing is begeleiding in participatietrajecten en subsidie-aanvragen ook mogelijk.

Advies buitenruimte

Specifieke advieswerkzaamheden op bijvoorbeeld het gebied van bodemverbetering, onderhoud, het afkoppelen van hemelwaterafvoer of inheemse beplanting.

Participatietrajecten

Het is van onschatbare waarde om stakeholders te betrekken bij het ontwerpen van de buitenruimte. Daarom organiseert en faciliteert Studio Loof ook participatietrajecten/ontwerpateliers voor bedrijven en organisaties.

Projectbegeleiding

Bij grootschalige inrichtingsprojecten komt er veel op een organisatie af. Studio Loof biedt daarom een helpende hand wat betreft de planning en organisatie en kan de schakel vormen tussen diverse stakeholders. Gezien Studio Loof ook het ontwerp doet heeft een organisatie hiermee echt een totaaloplossing.

Subsidie-aanvragen

Bij het aanvragen van subsidies is er vaak inzicht nodig in het ontwerp en de bijkomende kosten. Dit moet ook nog eens correct gecommuniceerd worden met de subsidieverstrekker. Studio Loof kan hier goed bij helpen.

Workshops

Wilt uw bedrijf een workshop organiseren over bijvoorbeeld onderhoud of (ecologisch) tuinontwerp? Studio Loof heeft ervaring met zowel creatieve sessies voor volwassenen als kinderen.

Ecologie & duurzaamheid

Bij Studio Loof gaat het ontwerpen van een fijne buitenruimte hand in hand met duurzaamheid. U kunt ook advies aanvragen op specifieke duurzaamheidsthema’s. Hieronder een overzicht van de duurzaamheidsgerelateerde expertises die onderdeel uitmaken van het ontwerpproces of advieswerkzaamheden.

Klimaatadaptatie

Denk aan schaduwanalyses of calculaties rondom irrigatiesystemen en hemelwaterafvoer.

Bodemeigenschappen en verbeteringen

Bodemanalyses, eventuele grondverbeteringen en ontwerpen voor een specifieke bodem.

Inheemse en gebiedseigen beplanting

Beplantingsplannen met een focus op gebiedseigen beplanting ter ondersteuning van lokale flora en fauna.

Onderhoud

Hoe de buitenruimte op een natuurvriendelijke en effectieve manier te onderhouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onkruidbeheersing, snoeiwerkzaamheden of ziektes- en plagen.

Circulair materiaalgebruik

Hergebruik van materialen, CO2-calculaties en het meenemen van de footprint bij het maken van ontwerpkeuzes.

Voedselbossen

Of wel permacultuur, eetbare beplanting. Welke plantengroepen goed combineren en hoe ze elkaar versterken.

Wie is Studio Loof?

Studio Loof bestaat nu uit één persoon: tuin- en landschapsontwerper Anouk Voorn. Met een brede achtergrond en technische opleiding is er meer dan voldoende kennis en kunde in huis. In bepaalde gevallen wordt de samenwerking opgezocht met specialisten uit de branche en andere relevante vakgebieden.

Anouk voorn

Mijn naam is Anouk Voorn. Van origine ben ik ingenieur, afgestudeerd rondom het thema circulaire economie bij de studie Industrieel Ontwerpen (TU Delft). Vervolgens heb ik als adviseur Duurzaamheid gewerkt in de buitenruimte, bij een advies- en ingenieursbureau. Omdat ik hier ook de landschapsarchitect ondersteunde, ontdekte ik hier mijn liefde voor het ontwerpen van de buitenruimte. Iets waarbij duurzaamheid en creatief bezig zijn goed samengaan. Tezamen met mijn ondernemersdrive, heeft dit me doen besluiten om de overstap te maken en in 2019 te starten met de opleiding ecologisch tuinontwerpen. In 2021 kreeg ik mijn eerste tuinopdrachten en na de opleiding begin 2022 succesvol te hebben afgerond heb ik de keuze gemaakt om me volledig te richten op de tuinen onder de naam Studio Loof.

Relevante ervaring

Ecologisch tuin- en landschapsontwerper (Studio Loof) | v.a. 2021 tot heden |

Ecologisch tuinontwerpen (associate degree), IPD | 2019-2022 | Opleiding in ecologisch tuinontwerpen, afgerond met een 8,5. Onderwerpen zoals inheemse soorten, permacultuur, waardplanten, gezond bodemleven, klimaatadaptatieve maatregelen, duurzame materialen en constructies, tuinstijlen, perspectieftekenen, etc.

Adviseur Duurzaamheid in de buitenruimte, Advies- en ingenieursbureau RPS | 2018, ca. 2jr. |
Veelzijdige baan waarbij ik op het gebied van duurzaamheid schakelde tussen werkvoorbereiders en opdrachtgevers. Werkzaamheden waren onder meer: faciliteren en organiseren van participatiesessies, gebiedsinrichting, initiëren duurzaamheidsmaatregelen in projecten, CO2-footprints berekenen, PvA of uitvraag schrijven bij aanbestedingen, schrijven beleidsstukken. Opdrachtgevers waren o.a. gemeenten, aannemers, waterschappen en de provincie.

M.Sc. Industrial Design Engineering, TU Delft | 2017 | Relevante onderdelen tijdens deze studie waren o.a. het doorrekenen van technische constructies, CO2-calculaties, visualisaties, research, en vakken in duurzaamheid.

• Afgestudeerd rondom: Circulaire economie.
• Keuzevakken: Design for Childrens Play, Co-creation with Children.