Studio Loof

Studio Loof is een tuin- en landschapsontwerpbureau met ecologische en duurzame insteek, voor zowel de particulier als zakelijke klant. Of het nu gaat om de buitenruimte van een kantoorpand, een groen schoolplein of een fijne leeftuin: bij Studio Loof bent u aan het juiste adres. Naast een focus op duurzaamheid onderscheidt de studio zich door een creatieve en analytische benadering, waarbij de verbinding en samenwerking wordt opgezocht met diverse partijen. Studio Loof is gevestigd op Goeree-Overflakkee.

Particuliere opdrachten zijn mogelijk in de directe omgeving (o.a. Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland). Grootschalige zakelijke opdrachten in Midden-Nederland, Zuid-Nederland en Vlaanderen. Informeren naar de mogelijkheden kan altijd.

 

Wie is Studio Loof?

Studio Loof bestaat nu uit één persoon: tuin- en landschapsontwerper Anouk Voorn. Met een brede achtergrond en technische opleiding is er meer dan voldoende kennis en kunde in huis. In bepaalde gevallen wordt de samenwerking opgezocht met specialisten uit de branche en andere relevante vakgebieden.

Anouk voorn

Mijn naam is Anouk Voorn. Van origine ben ik ingenieur, afgestudeerd rondom het thema circulaire economie bij de studie Industrieel Ontwerpen (TU Delft). Vervolgens heb ik als adviseur Duurzaamheid gewerkt in de buitenruimte, bij een advies- en ingenieursbureau. Omdat ik hier ook de landschapsarchitect ondersteunde, ontdekte ik hier mijn liefde voor het ontwerpen van de buitenruimte. Iets waarbij duurzaamheid en creatief bezig zijn goed samengaan. Tezamen met mijn ondernemersdrive, heeft dit me doen besluiten om de overstap te maken en in 2019 te starten met de opleiding ecologisch tuinontwerpen. In 2021 kreeg ik mijn eerste tuinopdrachten en na de opleiding begin 2022 succesvol te hebben afgerond heb ik de keuze gemaakt om me volledig te richten op de tuinen onder de naam Studio Loof.

Relevante ervaring

Ecologisch tuin- en landschapsontwerper (Studio Loof) | v.a. 2021 tot heden |

Ecologisch tuinontwerpen (associate degree), IPD | 2019-2022 | Opleiding in ecologisch tuinontwerpen, afgerond met een 8,5. Onderwerpen zoals inheemse soorten, permacultuur, waardplanten, gezond bodemleven, klimaatadaptatieve maatregelen, duurzame materialen en constructies, tuinstijlen, perspectieftekenen, etc.

Adviseur Duurzaamheid in de buitenruimte, Advies- en ingenieursbureau RPS | 2018, ca. 2jr. |
Veelzijdige baan waarbij ik op het gebied van duurzaamheid schakelde tussen werkvoorbereiders en opdrachtgevers. Werkzaamheden waren onder meer: faciliteren en organiseren van participatiesessies, gebiedsinrichting, initiëren duurzaamheidsmaatregelen in projecten, CO2-footprints berekenen, PvA of uitvraag schrijven bij aanbestedingen, schrijven beleidsstukken. Opdrachtgevers waren o.a. gemeenten, aannemers, waterschappen en de provincie.

M.Sc. Industrial Design Engineering, TU Delft | 2017 | Relevante onderdelen tijdens deze studie waren o.a. het doorrekenen van technische constructies, CO2-calculaties, visualisaties, research, en vakken in duurzaamheid.

• Afgestudeerd rondom: Circulaire economie.
• Keuzevakken: Design for Childrens Play, Co-creation with Children.