Hieronder een overzicht van de diverse diensten die Studio Loof aanbiedt voor de zakelijke klant.

Bedrijven & organisaties

Ontwerp van de buitenruimte

Gedurende het ontwerptraject zoekt Studio Loof waar nodig de verbinding op met diverse belanghebbenden en technisch specialisten. Als een totaaloplossing is begeleiding in participatietrajecten en subsidie-aanvragen ook mogelijk.

Advies buitenruimte

Specifieke advieswerkzaamheden op bijvoorbeeld het gebied van bodemverbetering, onderhoud, het afkoppelen van hemelwaterafvoer of inheemse beplanting.

Participatietrajecten

Het is van onschatbare waarde om stakeholders te betrekken bij het ontwerpen van de buitenruimte. Daarom organiseert en faciliteert Studio Loof ook participatietrajecten/ontwerpateliers voor bedrijven en organisaties.

Projectbegeleiding

Bij grootschalige inrichtingsprojecten komt er veel op een organisatie af. Studio Loof biedt daarom een helpende hand wat betreft de planning en organisatie en kan de schakel vormen tussen diverse stakeholders. Gezien Studio Loof ook het ontwerp doet heeft een organisatie hiermee echt een totaaloplossing.

Subsidie-aanvragen

Bij het aanvragen van subsidies is er vaak inzicht nodig in het ontwerp en de bijkomende kosten. Dit moet ook nog eens correct gecommuniceerd worden met de subsidieverstrekker. Studio Loof kan hier goed bij helpen.

Workshops

Wilt uw bedrijf een workshop organiseren over bijvoorbeeld onderhoud of (ecologisch) tuinontwerp? Studio Loof heeft ervaring met zowel creatieve sessies voor volwassenen als kinderen.

Ecologie & duurzaamheid

Bij Studio Loof gaat het ontwerpen van een fijne buitenruimte hand in hand met duurzaamheid. U kunt ook advies aanvragen op specifieke duurzaamheidsthema’s. Hieronder een overzicht van de duurzaamheidsgerelateerde expertises die onderdeel uitmaken van het ontwerpproces of advieswerkzaamheden.

Klimaatadaptatie

Denk aan schaduwanalyses of calculaties rondom irrigatiesystemen en hemelwaterafvoer.

Bodemeigenschappen en verbeteringen

Bodemanalyses, eventuele grondverbeteringen en ontwerpen voor een specifieke bodem.

Inheemse en gebiedseigen beplanting

Beplantingsplannen met een focus op gebiedseigen beplanting ter ondersteuning van lokale flora en fauna.

Onderhoud

Hoe de buitenruimte op een natuurvriendelijke en effectieve manier te onderhouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onkruidbeheersing, snoeiwerkzaamheden of ziektes- en plagen.

Circulair materiaalgebruik

Hergebruik van materialen, CO2-calculaties en het meenemen van de footprint bij het maken van ontwerpkeuzes.

Voedselbossen

Of wel permacultuur, eetbare beplanting. Welke plantengroepen goed combineren en hoe ze elkaar versterken.